Battlestar Galactica Blood and Chorme (2012)

BSG B&C HuskyDet är 10 år efter det första Cylon kriget. Den nykläckta piloten William Adama är knappt 20 år och har placerats på den nyaste av alla slagskepp i Koloniernas rymdflottan, Galactica. Men istället för att få kasta sig ut i ett jaktskepp, blir Adamas första uppdrag en skyttel och en person transport. Tillsammans med andre piloten Coker Fasjovick, som bara har 47 dagar kvar på sin tjänst, ger de sig av på en resa som visar sig vara något helt annat.


BSG B&C Caprica Blood and Chrome är mer en prequel till ny versionen av Glen A Larsons BSG än vad den är sequel till efterföljaren Caprica. Men det hänger ihop. Hjärnorna bakom den här versionen är Michael Taylor och David Eick som börjar att fylla i luckor i historien mellan de två tidigare serierna med något som känns bekant, men ändå ny, för den som sett dom. De släppta webbisoderna tar upp en liten del berättelse om Adama som pilot, men vi har hört om den när han mycket senare blev ansvarig för Galactica i BSG. Det är rymden, actionen och det snabba berättandet, men utan att bli anfådd, som gjorde BSG populär. Den här gör dig inte besviken.


Så tyckte jag

 badgebadgebadge

 

Det är så tydligt att man använt Star Trek konceptet för nya serier. Ta samma universa, ta bekanta attribut och historier, mixa det med något nytt. För den som gillade senaste BSG serien är detta kanon. För den som gillade Caprica, tveksamt. Det är samma känsla, bildspråk och action upplägg som BSG.  Webbisoderna gav i alla fall mig mer smak.

Skådis Roll Kan kännas igen från
Luke Pasqualino William ”Husker” Adama
Ben Cotton Coker Fasjovik The chronicles of Riddick, Walking Tall
Lili Bordán Dr. Beka Kelly
John Pyper-Ferguson Xander Toth Caprica, X-men last stand
Zak Santiago Captain Armin ”High Top” Diaz V (2011), Caprica
Brian Markinson Silas Nash Caprica, Dark Angel, Apollo 13
Jill Teed Commander Ozar X-men 2, Mission to Mars
Adrian Holmes Lieutenant Decklan Elias The 4400, SG-1, Smallville

Aired

Webb Episode 1+2

9/11 2012

Webb Episode 3+4

16/11 2012

Webb Episode 5+6

23/11 2012

Webb Episode 7+8

30/11 2012

Webb Episode 9+10

7/12 2012